Zorganizować samemu czy przez biuro podróży?
|
08-28-2014, 08:51 AM
|
|||
|
|||
RE: Zorganizować samemu czy przez biuro podróży?
W sumie jak kto woli. My uwielbiamy Egipt i dużą role dla nas odgrywają tam dobre hotele. Zazwyczaj sprawdzam sobie opinie o danym hotelu na http://www.kurortymarzen.pl - ponieważ są one tam prawdziwe.
Ja bardzo lubię nurkować, a wiadomo, że jednym z najlepszych miejsc do tego jest Morze Czerwone. Kurorty mają tam duże, ale wiarygodność pięciogwiazdkowych hoteli- daje wiele do życzenia. Czasami 4* są lepsze od 5* |
|||
10-24-2014, 03:25 PM
|
|||
|
|||
Jak ktoś czuje się na sile i chce samemu zorganizować wyjazd to dlaczego nie. Pamiętać należy żeby do tego bardzo dobrze się przygotować
|
|||
04-02-2015, 07:47 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2015 07:48 AM przez guciol.)
|
|||
|
|||
Biura mają naprawdę ciekawe oferty poza sezonem i warto je śledzić. Najniższe ceny można wyszarpać przed Bożym Narodzeniem, Świętami Wielkanocnymi i w październiku gdy studenci zaczynają rok akademicki. Ja z żoną byłem w Tunezji za 2500 zł za dwóch. Parking dostaliśmy gratis a na lotnisko nie mamy aż tak daleko ok 100 za paliwo. Do tego wykupiliśmy sobie dwudniową wycieczkę za ok 800 zł (na dwóch). W sumie wyszło na 3400 zł za al inclusive z wycieczką :-) Czasami tyle się płaci w sezonie za jedną osobę !
Współczuję osobom co maja wielkie gospodarstwa rolne i takie magazyny zbożowe bo chyba nigdzie nie mogą się ruszyć na wakacje :-( ze względu na trzodę chlewną. Znacie takie osoby co prowadzą gospodarkę i jeżdżą po świecie? Bo ja nie. |
|||
06-21-2015, 01:53 PM
|
|||
|
|||
samemu najlepiej z przyjaciółmi :)biuro jak gdzieś daleko jedziesz
biolovers.pl/pol_m_Ziarna-straczkowe-nasiona-1349.html |
|||
07-06-2015, 11:56 AM
|
|||
|
|||
Podróżując po Polsce,to spokojnie można wszystko urządzić,zaplanować samemu. Co innego kiedy wybieramy się za granicę,tutaj faktycznie lepiej zaufać dobremu organizatorowi,sprawdzonemu Biurze Podróży.
|
|||
07-16-2015, 02:27 PM
|
|||
|
|||
Mam podobne zdanie. Jadąc za granicę bezpieczniej czuję się z biurem podróży, gdzie zawsze mogę liczyć na pomoc rezydenta. Natomiast urlop w Polsce zawsze planuję sama.
http://www.krakow-zwiedzanie.pl |
|||
07-29-2015, 10:00 AM
|
|||
|
|||
I to jest właśnie rozsądne podejście,tak robi chyba większość z nas wyjeżdżając na urlop za granicę- czyli bezpieczniej jest z biurem podróży,szczególnie w krajach Afryki |Północnej gdzie posługujemy się obcym językiem.
|
|||
08-04-2015, 10:38 AM
|
|||
|
|||
Na zagraniczne wakacje lepiej wybrać się z biurem podróży. To nie tylko kwestia bezpieczeństwa, ale również wygody.
http://www.laurico.pl |
|||
09-13-2015, 07:27 AM
|
|||
|
|||
Ja w mojej firmie jak organizowałam wyjazd weekendowy tzw event to zawsze sama zajmowałam się organizacją. Teraz hotele same wysyłają do nas oferty spędzenia wolnego czasu u nich w obiekcie i zadbają o to by było ciekawie, jakieś quady, paintball czy coś takiego. Pozostaje kwestia jak tam dojechać ale to też żaden problem bo w internecie jest dużo firm co oferują wynajem busów i autokarów więc organizacja takiego wyjazdu zajmowała mi średnio 2 dni z dograniem wszystkich szczegółów. Największy natomiast problem był w tym że na początek jak padnie pomysł wyjazdu to wszyscy są chętni jednak potem zaczynają się wykruszać inni dopisywać do listy i ostateczne potwierdzenie ilości chętnych na wyjazd jest trudne. Ostatnio byliśmy na kajakach, fajna przygoda, polecam
|
|||
10-08-2015, 02:16 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2015 09:59 AM przez Zolka27.)
|
|||
|
|||
Ja tam jestem osobą dość leniwą i wolę korzystać z biura podróży, zapłacić i zapomnieć, a kombinowanie samemu może i jest tańsze, ale ile czasu na to trzeba przeznaczyć, a niestety nie każdy ma go pod dostatkiem
___________________________ podziemia rynku kraków |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości