Wyjazd pod żagle
|
07-25-2022, 01:50 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-28-2022 12:22 PM przez ikr.)
Post: #1
|
|||
|
|||
Wyjazd pod żagle
Hej Dziewczyny!
Jedziemy ze znajomymi na żagle. Będziemy pływać tydzień po Mazurach. Chciałabym w miarę możliwości przygotować 2 - 4 obiady w mieszkaniu i wziąć ze sobą, żeby na łódce nie musieć stać i gotować. Zakładam, że 2-3 razy zjemy na lądzie plus pierwszy i ostatni dzień w trasie. W składzie mamy 6 osób - 4 jedzące dużo (3 facetów i ja, ale liczymy jak 4 męskie żołądki ) plus 2 dziewczyny jedzące standardowo. Wszyscy mogą jeść mięso. Czy któraś z Was przygotowuje tak wcześniej wyprawkę? Myślicie, że ma to sens? Do tej pory wszyscy gotowali na łódce, ale ja, o ile nie wspominam tego źle, w tym roku chciałabym to przedsięwzięcie zminimalizować Nie chodzi mi o wskazówki dotyczące samych zakupów, przekąsek, śniadaniowych potraw, napojów itd., bo to mamy raczej dopracowane. Chodzi o same obiady/obiado-kolacje ???? Na łódce będzie lodówka, ale wiadomo, mała. Myślałam o wekowaniu. Ma to sens? Oczywiscie będziemy mieli taką lodóweczkę turystyczną. https://www.maristo.pl/komfort/lodowki Macie może jakieś konkretne i sprawdzone pomysły? Albo jak usprawnić sobie gotowanie na łódce? Wekował ktoś wcześniej potrawy na żagle? Szukam wszelkich lifehacków, aby jak najwięcej żeglować, jak najmniej gotować dziękuję ślicznie z góry |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości