Polecam apartamenty Olip - Słowenia.
|
01-18-2012, 06:13 AM
|
|||
|
|||
Polecam apartamenty Olip - Słowenia.
Jeśli ktoś planuje wybrać się w słoweńskie Alpy, to mogę z czystym sumieniem polecić kwaterę, w której mieszkałem w ubiegłym roku. Przystępne ceny (ze wszystkich krajów alpejskich Słowenia jest najtańsza). Rzut beretem do Trygławskiego Parku Narodowego (Trygław to najwyższy szczyt Alp Julijskich w Słowenii). Do morza też w sumie niedaleko, zarówno do wybrzeża słoweńskiego, jak i włoskiego, czy chorwackiego. Miasteczko nazywa się Bled i leży nad przepięknym jeziorem Blejsko. Na południowym brzegu jeziora znajduje się wioska Milno i tam konkretnie mieści się willa o nazwie Olip. Standard, jak na te ceny bardzo przyzwoity. Pomimo tego, że w całym regionie tętni ruch turystyczny, można tam naprawdę odnaleźć spokój i ciszę, czego raczej nie warto doszukiwać się w samym Bled, gdzie gwar kipi, jak w naszym Zakopcu. I w ogóle, jakoś tak swojsko tam jest. Gdyby nie obcy język, to czułem się niemal, jak w Polsce. Tyle, że pod nosem miałem Alpy
![]() Apartma OLIP, Savska cesta 11b, 4260 Bled, Slovenija |
|||
04-26-2016, 03:11 PM
|
|||
|
|||
RE: Polecam apartamenty Olip - Słowenia.
Dzięki. Za dwa lata z małżonką planuje właśnie tam się wybrać. Ciekaw jestem jak to wszystko będzie wyglądać.
|
|||
05-10-2016, 10:42 AM
|
|||
|
|||
o widzę ciekawa opcja, był ktoś ostatnio ?
Hity Last Minute |
|||
06-30-2017, 12:11 PM
|
|||
|
|||
Myślę, że w ogóle Słowenia jest niesprawiedliwie niedocenianym krajem przez turystów, a ma tyle do zaoferowania co wszystkie kraje bałkańskie razem wzięte.
centrumfotelikow.pl - foteliki |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości